Amerika

Algemene informatie Amerika

Amerikanen zijn een zeer gevarieerd volk. Ze zijn uit alle hoeken van de wereld gekomen om een nieuw leven te starten of om een carrière op te bouwen. Ze hebben ondanks de conflicten, opstanden en burgeroorlog leren leven als volk. Zo zijn New Yorkers zelfbewust. De mensen in New England zijn koel en de Texanen erg hartelijk. Zo hebben allen hun eigen eigenschappen, maar ze storen zich niet aan elkaar. Als je naar Amerika gaat heb je te maken met vier tijdzones die van belang zijn. Zo is er de Eastern waar 6 uur tijdverschil is met de Nederlandse en Belgische tijd, Central waar het tijdverschil 7 uur is, Mountain met 8 uur en de Pacific met 9 uur. Het grootste deel van Alaska heeft een tijdverschil van 10 uur en voor Hawaii geld een tijdverschil van 11 uur.

Bezienswaardigheden in Amerika

De stad New York is al een bezienswaardigheid op zich. Er is in deze stad zoveel te doen. Van een bezoekje aan het Empire State Building tot het drukke Times Square. Het is een stad waar wordt geleefd. In Los Angeles staat Hollywood centraal, want erg mooi is de stad niet. Maar Beverly Hills is erg leuk om te bewonderen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Kodak Theatre, waar jaarlijks de Oscars uitgereikt worden. Eén ding dat er natuurlijk ook bij hoort is shoppen op het Rodea Drive. Amerika is een land waar niet alleen van de steden genoten kan worden, er is ook voldoende natuur waar u van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Canyon in de staat Arizona, dit is een verbazingwekkend mooie plek. Ook zijn er diverse natuurparken, zoals het Yosmite Park en het Yellowstone Park. In deze parken vind je de mooiste watervallen en rotsen.

Vervoer naar Amerika

Om naar Amerika te komen reis je met het vliegtuig. Na de vlucht is het mogelijk om een auto te huren. Op de meeste luchthavens en in bijna alle steden zitten voldoende verhuurbedrijven. De prijzen kunnen wel variëren, dus het is erg verstandig om naar aanbiedingen te zoeken. Ook is er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen. Er zijn verbindingen tussen alle grote steden in het land, mochten de treinen niet rijden van de organisatie Greyhound dan zijn er lokale busmaatschappijen. In de grote plaatsen rijden stadsbussen. Op elk station is een plattegrond van de ondergrondse treinen te vinden, ook is het mogelijk om deze gratis af te halen bij het loket. Een andere manier waarmee je kunt reizen is de subway, om hiermee te reizen heb je een 'token' nodig. Dit is een munt waarmee je zoveel kan reizen als je wilt. Deze munt koop je ook bij het loket.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Amerika

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!