Australië

Algemeen

Australië is een groot continent, met een bijzondere en afwisselende natuur. Veel van de diersoorten die in Australië voorkomen, zijn uniek. Denk hierbij aan de bekende kangoeroe, of de koala. Ook zijn er zeer bijzondere planten, zoals de eucalyptusboom. Het vreemde van deze boom, is dat de bladeren niet verteren. Ook de zaaddozen van de eucalyptus springen niet zelf open. Pas bij een bosbrand, verbranden de bladeren van de eucalyptusboom, en springen de zaaddozen open. Voor vernieuwing van het bos is een brand dus noodzakelijk. Het grootste deel van Australië kent een subtropisch klimaat. Het uiterste noorden kent een tropisch klimaat, in de binnenlanden is een woestijnklimaat.

Bezienswaardigheden

Australië kent veel natuurparken, en bijzondere verschijnselen en is mede daarom een uitstekende bestemming voor een zomervakantie. The Blue Hole is een voorbeeld hiervan, dit is een gat in de rotsen, een eind van de zee. Door een gangenstelsel wordt het zeewater met grote kracht door het gat naar buiten gestuwd, hierdoor ontstaat een soort geiser van zeewater. Het grootste koraalrif ter wereld vind je ook in Australië, het Barièrerif staat op de werelderfgoedlijst. Vanuit Cairns en Townsville worden rondvaarten en duiktochten georganiseerd.

Ayerse Rock, een rode rots die 'uit het niets' lijkt te verrijzen is een bekende toeristische attractie. Voor de Aboriginals is dit een speciale religieuze plaats. Iedere scheur of gat in de rots heeft een speciale betekenis. Het beklimmen van de rots is voor de Aboriginals een taboe. Voor wie zich interesseert in de geschiedenis van de Aboriginals is het park Kakadu een aanrader, hier zijn nog veel rotsschilderingen van de Aboriginals te vinden. Een deel van het park loopt regelmatig onder water, waardoor de wetlands een bijzondere en rijke natuur heeft. Er leven veel diersoorten, waaronder waterbuffels, zeekrokodillen en verscheidene soorten watervogels. Met zijn unieke natuur, kent Australië meerdere gebieden die tot werelderfgoed zijn benoemd.

Verder kent Australië een aantal grote steden, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld Sydney, met de Sydney Harbour Bridge, het Sydney Opera House, en een groot overdekt winkelcentrum. De stad Brisbane kent veel uitgaansgelegenheden, bars, clubs, enzovoort. In Melbourne zijn onder andere de Melbourne Zoo, en het Melbourne Aquarium te bekijken. Deze stad wordt dankzij zijn vele parken ook wel de 'Garden City' genoemd. Als je begin oktober in Melbourne bent, dan ligt de hele stad stil, iedereen kijkt naar de Melbourne Cup, een grote paardenrace waarvoor de inwoners van de staat Victoria een officiële vrije dag krijgen.

Vervoer

Het vervoer binnen de steden is goed geregeld. In Melbourne rijden veel trams, er is een speciale 'City Circle' tram voor de toeristen, deze gaat langs vele bekende of interessante plekken in de stad. Omdat Australië zo groot is, wordt ook het vliegtuig vaak gebruikt, om van de ene stad naar de andere te reizen. Alle belangwekkende plaatsen hebben een eigen vliegveld.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Australië

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!