Mexico

Algemeen

Mexico hoort nog bij Noord Amerika, hoewel er een verschil is tussen het geografische inzicht en het politieke inzicht. Het is een van de meest bijzondere landen van de wereld. Het heeft een enorme verscheidenheid in diersoorten, en ook cultureel gezien is het zeer interessant. De meeste mensen in Mexico spreken een variant van Spaans, maar steeds vaker worden de meeste kinderen tweetalig opgevoed. Ook leren steeds meer Mexicanen Engels. Er zijn ook volken die Laagduits of Duits met elkaar spreken, in Mexico-Stad, PUebla en Soconusco zijn grote Duitse gemeenschappen.

De Mexicaanse keuken is flink gekruid. Denk hierbij aan tamale, tortilla, taco en guacamole. Inmiddels kent ook Nederland veel Mexicaanse ingrediënten. Chocola komt bijvoorbeeld oorspronkelijk uit Mexico, net als maïs, tomaten, chilipeper, pompoen en vanille. Door de grote verscheidenheid aan landschappen is het moeilijk om een volledige indruk van Mexico te krijgen. Mexico is een land dat vaker bezocht kan worden.

Bezienswaardigheden

In Mexico zijn verschillende Maja-steden te bezoeken, deze oeroude cultuur laat een diepe indruk achter. Op 40 kilometer vanaf Mexico-stad ligt Teotihuancan. Hier vindt je Mexicaanse piramides, deze zijn onder andere gewijd aan de zon, of de maan. Het terrein is zo groot, dat er een treintje over het terrein rijdt om je van de ene hoek naar de andere te brengen.

Mexico heeft verschillende eilanden, een van die eilanden is Cozumel. Dit is een waarlijk duikparadijs met zijn tropische dier- en plantensoorten en zijn riffen. Er zijn nog sporen van de Maya's die er rond 300 na Christus hebben gewoond. San Gervasio is de interessantste, de ruines bevatten bouwwerken van zowel de Maya's als de Tolteken. Langs de River Maya zijn witte stranden, waar je kunt zonnebaden, of zwemmen in de Caribische zee. Ook zijn er veel interessante archeologische plaatsen langs deze kustlijn.

Cancun is de bekendste toeristische plaats in Mexico. De stranden zijn prachtig, de natuur adembenemend, en er zijn feesten in overvloed in de vele clubs. Ook kun je vanaf Cancun een cruise maken. Voor wie van stranden en natuur houdt, is Valle de Bravo ook een aanrader. Het natuurreservaat Monte Blanco, en de waterval Velo de Novia zijn prachtig om te zien. Wil je echte indianenstammen zien? Dan is San Cristobal wat voor je, hier wonen onder meer nog Tzotziles en Tzeltales, Palenque is een van de best bewaard gebleven mayasteden, dankzij de hiërogliefen, is er een deel van de geschiedenis van de stad te achterhalen.

Vervoer

De meeste snelwegen in Mexico zijn tolwegen. Er wordt niet veel met de trein gereisd, hoewel er wel redelijk veel spoorwegen zijn. Deze worden voornamelijk gebruikt voor goederenvervoer. Binnen Mexico wordt voornamelijk met de bus gereisd. Voor de langere afstand is een vliegtuig aan te raden, er zijn verschillende (internationale) luchthavens. Het eiland Cozumel is per veerboot of per vliegtuig bereikbaar.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Mexico

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!