Turkije

Algemene informatie over Turkije

Turkije is de laatste jaren erg populair geworden onder de bevolking als vakantiebestemming. Het is een goedkoop alternatief voor de Spaanse, Franse en Italiaanse badplaatsen. Veel toeristen besluiten om naar de Turkse Rivièra te trekken, omdat daar in de zomermaanden gegarandeerd de zon schijnt. Maar Turkije heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Zo heeft het land een rijke historie in de steden als Istanbul en Ankara. Maar niet alleen in deze steden maar in het gehele land zijn verschillende historische overblijfselen te vinden uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijd.

Bezienswaardigheden in Turkije

Omdat Turkije ongeveer 19 keer zo groot is als Nederland is het onmogelijk om alles in één bezoek te zien. Een stad die door veel toeristen wordt overgeslagen maar zeker de moeite waard is, is de stad Istanbul. Deze stad ligt voor een deel in Europa maar ook voor een deel in Azië. Door deze ligging heeft Istanbul een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Dit is dan ook te zien aan de vele historische gebouwen die in deze stad te vinden zijn. Maar zo zijn er nog meer bezienswaardigheden die zeker de moeite waar zijn. Zoals het Topkapi Paleis dat vroeger de residentie van de Ottomaanse sultan is geweest. Haghia Sofia, dit was in de Byzantijnse tijd een kerk maar is door de Ottomanen vervormd tot een moskee. En ook de Blauwe Moskee is zeker de moeite waard. Zo kunt u ook een leuke boottocht maken over de Bosporus en om de Grote Bazaar, de wirwar van straatjes.

Het land heeft veel bekende badplaatsen waar het voor veel toeristen goed vertoeven is. Bekende badplaatsen in Turkije waar dan ook veel toeristen te vinden zijn, zijn de badplaatsen Antalya, Alanya, Bodrum, Kusadasi en Marmaris. In Turkije is het verblijf aan het strand goed te combineren met een cultureel uitstapje. Zo kunt u vanuit Kusadasi de oude Romeinse stad Efeze bezichtigen. Na een lange busrit zijn vanuit alle badplaatsen de kalksteenterrassen van Pamukkale te bereiken. Een minder bekende streek is Cappadocië, hier zijn grotwoningen en kerken te zien die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Vervoer naar Turkije

Turkije is goed te bereiken met het vliegtuig. In de zomermaanden zijn er dagelijks goedkope lastminutes naar Turkije te vinden. Meestal is het nodig om een transfer te regelen vanuit de luchthaven naar de plaats van bestemming, omdat veel badplaatsen geen eigen vliegveld hebben. Maar de meeste badplaatsen liggen op minder dan een uur rijden van een internationaal vliegveld. En Istanbul heeft zelfs twee luchthavens.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Turkije

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!