Ibiza

Algemene informatie

Ibiza is een van de eilanden van de Balearen, een groep eilanden net ten oosten van Spanje, in de middelandse zee. Hoewel het niet het grootste eiland is, is Ibiza een zeer populaire zomervakantiebestemming bij jongere toeristen. Ibiza staat vooral bekend om het nachtleven, verschillende grote DJ's worden de hele zomer gehuurd, om het publiek te vermaken. Denk hierbij aan de bekende namen, zoals DJ Tiesto. Toch heeft Ibiza een heleboel meer te bieden dan het feesten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Ibiza zijn er te over. Ibiza Stad, heeft een historische stadskern, deze is zeer de moeite waard om te bewonderen. De stadskern is in 1999 op de werelderfgoedlijst geplaatst. Je vindt hier statige herenhuizen, slingerende steegjes, en prachtige kathedralen. Sant Antoni de Portmany is een van de steden waar men denkt dat Columbus er mogelijk geboren kan zijn, of mogelijk heeft hij er een tijd gewoond. Het ei van Columbus is in deze stad geplaatst, dit is leuk om even op te zoeken. De stad zelf, is vooral populair bij de Engelse jongeren, omdat het een goede stad is om lekker uit je dak te gaan. Het uitgebreide uitgaanscentrum is Carrer de Santa Agnes. Je vindt hier veel kleine bars, met muziek. Wil je iets bijzonders zien, ga dan eens naar Sant Jospe de sa Tailaia, en bekijk de kerk daar eens. Ook als je niet gelovig bent, dan krijg je van deze kerk een bijzondere indruk. Hou je echt niet van kerken, ga dan rustig eens kijken bij een van Ibiza's grootste vakantieresorts, Playa d'en Bossa.

Hier zijn ontzettend veel toeristen, en je legt er gemakkelijk contact met andere jongeren. Aan de Kust Sant Josep de sa Talalai vindt je allerlei voorzieningen, zoals watersportaanbieders, hotels, bars, enzovoort. Als je tussendoor wat naar natuur en rust wilt, ga dan naar Es Amunts. Dit natuurgebied is zeer bijzonder, je vindt er unieke dieren en plantensoorten. Hier kun je prachtig wandelen. Griezelend cultuursnuiven doe je in de graftombes van Puig des Molins Nekropolis, dit is een van de best bewaarde graftombes ter wereld. Verder zijn er verschillende musea en monumenten op Ibiza. Op een zondag kun je de Fenicische begraafplaats bezoeken. Dit is de grootste begraafplaats ter wereld, deze is inmiddels opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn nog meer dingen van de werelderfgoedlijst te vinden op Ibiza. Bijvoorbeeld de ' Vinger van God' , een rots die hoog boven het wateroppervlakte uitsteekt. Deze magnifieke rots staat reeds op vele prachtige zonsondergang foto's. Ook de Fenicische stad Sa Caleta staat op de werelderfgoedlijst, dit dorp bestaat al vanaf 800 v Cr, en is zeer geliefd door zijn pittoreske straatjes. Wil je kennis maken met de lokale bevolking, en de tradities? Dan zijn de markten die iedere zaterdag gehouden worden, zeer de moeite waard.

Vervoer

De gemakkelijkste manier om het eiland te verkennen, is met een gehuurde auto. Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Ibiza

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!