Kroatië

Algemene informatie

Kroatië is een land waar veel landschappen elkaar afwisselen. Dit maakt het land geschikt om hier bijvoorbeeld berg te gaan beklimmen. Als u gaat kijken naar de rotswanden welke zich in Kroatië bevinden kunt u al snel zien wat er verschillende delen erg geschikt zijn om te gaan klimmen. Er zijn in het Nationaal park Paklenica meer dan 400 routes welke u zou kunnen volgen op verschillende niveaus. Maar ook voor een heerlijke zonvakantie kunt u naar Kroatië komen. Officieel wordt Kroatië ook wel de Republiek van Kroatië genoemd. Het land ligt in Zuid Europa. Kroatië grenst aan verschillende landen, aan Montenegro, Italië, Slovenië, Hongarije, Servië en Bosnië en Herzegovina. Bergen en zee wisselen elkaar af bij Kroatië.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende bezienswaardigheden waar u op vakantie in Kroatië in alle rust van kunt gaan genieten. Lekkere vis, een bergwandeling, kastelen en musea welke u kunt gaan bezoeken en noem het allemaal maar op. U zult er verstelt van staan wat u hier allemaal aan gaat treffen. Als u naar Frankjopan kasteel in Bakar zou gaat dan komt u bij het Frankopan kasteel, welke omringd is met een vissersdorp. Beide bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard. Dit kasteel was van de 15de eeuw tot 1778 het eigendom van Frankopans. Deze heeft in 1530 een driehoekig kasteel gebouwd. Dan is er nog een prachtig havengebied waar u zeker een kijkje moet gaan nemen, dat is in Dubrovnik, bij Dalmatië.

Hier ziet u het kristalheldere water van deze grote en prachtige Adriatische Zee. Als u naar de stad gaat onder de berg Srdj. Dubrovnik , dan komt u uit bij de stad welke als mooiste wordt ervaren, het wordt namelijk ook wel 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. Deze stad staat ook op de werelderfgoedlijst, en wel van de UNESCO. Deze stad heeft maar liefst 55000 inwoners. Als u hier een kijkje neemt kunt u ook genieten van het prachtige water en de zonnige stranden.

Vervoer

U kunt veel ontdekken wanneer u naar Kroatië gaat. Met de auto kunt u zich in Kroatië prima voort bewegen. U kunt hier een auto huren en dan naar de mooiste plaatsen rijden. Maar u kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer of de boot. Met het openbaar vervoer kunt u bijvoorbeeld met de bus tussen Cavtat en Dubrovnik reizen. Veel bussen stoppen vaak bij plaatsen waar de meeste hotels komen. U kunt ook een tochtje over zee gaan maken wanneer u de boot kiest. Ook met de taxi kunt u zich laten vervoeren door heel Kroatië.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Kroatië

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!