Canarische Eilanden

Algemeen

De Canarische Eilanden is een eilandengroep van 13 eilanden. Officieel gezien valt het onder Spanje, de groep eilanden ligt echter een stuk lager, ten westen van Marokko. De bekendere eilanden van deze groep zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Palma. Andere grote eilanden zijn El Hierro, Fuerteventura en La Gomera. De oorspronkelijke bewoners van deze eilanden zijn de Guanchen, verrmoedelijk zijn zij afstammelingen van de Berbers. Later zijn er Romeinen en Vlamingen komen wonen. De bevolking van de eilanden hebben nog steeds oude ambachten, zo is La Gomera bekend om de mandenvlechters, op El Hierro worden tapijten geweven, en op Tenerife worden nog steeds de traditionele potten gebakken in Guanchestijl.

Bezienswaardigheden

De verschillende eilanden van de eilandengroep hebben elk hun eigen charme. Zo zijn Tenerife, La Palma en La Gomera zeer geschikt voor wandelaars, er zijn veel routes uitgezet, zodat je niet bang hoeft te zijn te verdwalen. Het is ook mogelijk om de routes onder begeleiding te wandelen. La Palma geeft veel groen, en is erg rustig. Het eiland heeft wat minder stranden dan bijvoorbeeld La Gomera. Een groot deel van Tenerife bestaat uit beschermde natuurgebieden. Zo heb je bijvoorbeeld Del Teide. Dit park is ontstaan na een vulkaanuitbarsting, de sporen van asbedden en lavastromen zijn nog terug tev inden. Ook kun je met een kabelbaan een tocht maken naar (bijna) de top van de Teide. Vanaf de zuidelijke kan van het eiland is het mogelijk om boottochten te maken, en zo op zoek te gaan naar dolfijnen.

Tenerife heeft lekker veel uitgaansmogelijkheden, disco, restaurants, hotels, het is er allemaal. Wil je echt feesten, zorg er dan voor dat je er tijdens carnaval bent. Dit jaarlijkse feest in Santa Cruz is iets spectaculairs om mee te maken. Gran Canaria heeft een groot vogelpark. Hier worden shows opgevoerd met roofvogels. Ook zijn er papegaaiachtigen, kolibries en watervogels. Er is een grote vlinderkas en ook zijn er verschillende aquaria. Verder is er een apeneiland, en een dofinarium. Op Gran Canaria wordt ook iedere dinsdag een markt gehouden in Arguineguin. Verder kan het huis van Cristoffel Columbus bezichtigd worden in Las Palmas.

Lanzarote heeft een natuurpark met een wel heel bijzonder landschap, bijna vergelijkbaar met een maanlandschap. Het eiland wordt daarom ook wel het zwarte eiland genoemd. In de grotere toeristische plaatsen zijn veel kroegen, restaurants of kleine barretjes te vinden. Op Tenerife vind je zelfs Nederlandse en Belgische kroegen, altijd leuk om andere landgenoten te ontmoeten.. Voor wie van uitgaan houdt, is er een discotheek in iedere grotere badplaats.

Vervoer

Tenerife heeft een goed wegennet, en met het openbaar vervoer, zijn alle punten van het eiland te bereiken. Het eiland El Hierro is minder op toeristen ingericht, er gaat een veerboot naar Tenerife, en er is een klein vliegveld. La Gomera is ook wat minder goed bereikbaar, wat het eiland rustiger maakt. Er zijn minder toeristen.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Canarische Eilanden

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!