Marokko

Algemene informatie over Marokko

Marokko is niet zo'n bekend vakantieland. Veel Nederlanders van Marokkaanse afkomst hebben nog sterke banden met het land van hun ouders of grootouders. Hierdoor brengen velen de vakantie door in Marokko. Maar Marokko heeft ook voor de "gewone" toerist veel te bieden. Denk hierbij aan de koningssteden, de woestijn en een kilometerslange kustlijn. Marokko is een authentiek land met een vriendelijke bevolking, en een keuken met heerlijke gerechten.

Bezienswaardigheden in Marokko

Tijdens een bezoek aan Marokko moet u zeker de vier Koningssteden bezoeken: Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Marrakech is een koningsstad die het meest zuidelijk ligt. Centraal gelegen vind je het grote marktplein, de Djemaa el Fna. Op dit plein is vooral 's avonds van alles te doen. Zo zijn er optredens van slangenbezweerders, of je kunt luisteren naar verhalenvertellers. Ook kun je een bezoek brengen aan een waarzegger of ga je eten bij een van de vele eetkraampjes die hier te vinden zijn. Wat ook zeker een bezoek waard is, zijn de medina, het Bahiapaleis, de leerlooierij en de Koutaubia moskee.

Maar denk er wel aan dat het in Marokko niet is toegestaan om een moskee te betreden wanneer je een niet-moslim bent. Fès is de voormalige hoofdstad van Marokko en ook tevens de oudste koningsstad. De medina bestaat uit een doolhof van straatjes met winkeltjes, groentestalletjes, leerlooierijen en slagerijen. Voor het vervoeren van spullen worden ezels gebruikt omdat het niet is toegestaan om gemotoriseerde voortuigen te gebruiken. Een mooie bezienswaardigheid is de Karoauine moskee, de universiteit en het heiligdom van Moulai Idriss. De plek waar veel paleizen te vinden zijn is in Meknès. De toegang tot de medina wordt gevormd door de beroemde stadsmuur: de Bab Mansour el-Aleuj.

Rabat is de huidige hoofdstad van Marokko. Dit is ook de meest moderne stad van de vier koningssteden. Maar toch is de stadskern duizend jaar oud. Hier zijn bekende bezienswaardigheden de Hassantoren, de moskee van Yakoub el-Mansour en de vesting Oudaïa Kasba met de Andalusische tuin.

Marokko staat natuurlijk ook bekend om de Sahara. Hier kunnen dan ook erg mooie woestijntochten gemaakt worden. Dit gebeurt vanuit het plaatsje Ouarzazate. Er is natuurlijk ook een plek voor feestbeesten en strandliefhebbers, zij kunnen terecht in Agadir de meest bekende badplaats van Marokko. En niet te vergeten het Atlasgebergte, ook dit is zeker een aanrader.

Vervoer naar Marokko

Het land Marokko is te bereiken met het vliegtuig, maar ook is het mogelijk om met de auto te reizen. Zoals bij iedere andere vakantiebestemming, zijn er enkele goede tips om goedkope vliegtickets te vinden. Wanneer je er echter voor kiest om met de auto te reizen, reis je via Spanje. De bekende oversteek vanuit Algeciras.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Marokko

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!