Spanje

Algemene informatie over Spanje

Spanjaarden zijn erg vriendelijk en vooral rustig, het zijn mensen die alles liever een dag uitstellen. Ze laten zich dan ook zeker niet opjagen. Spanjaarden houden van lekker eten. En de lokale wijn sluit altijd erg goed aan bij de gerechten. Zo zijn er in het noorden visgerechten erg geliefd, terwijl in het oosten de rijstschotels uit de oven komen. Het bekende Spaanse gerecht is natuurlijk paella, dit is vernoemd naar een zwarte ijzeren pan waarin saffraanrijst wordt gebakken, waar de kok verschillende combinaties bij voegt, zoals kip, chorizo, mosselen, garnalen en ui. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Spanje is na de lente tot begin van de zomer en na de zomer tot begin van de herfst. In deze tijd heeft u geen last van de hoge zomertarieven die dan gelden, de mensenmassa's en de warmte. Een andere optie is ook om in de winter de zon op te zoeken, op de Canarische Eilanden is de temperatuur bijna nooit minder dan 17 graden.

De Canarische Eilanden vinden we in de Atlantische Oceaan voor de Afrikaanse kust. Op deze eilanden is altijd wat te beleven: strand, avontuur en verrassende plaatsen. Maar toch verschillen de eilanden allemaal van elkaar, zo heeft ieder zijn eigen karakter, sfeer, cultuur en ook zijn toeristische bestemmingen. Hetgeen ze gezamenlijk delen is het tropische klimaat.

Bezienswaardigheden in Spanje

Er zijn zeer veel bezienswaardigheden die erg interessant zijn om tijdens je vakantie in Spanje eens te bezoeken. Zo heb je een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella die erg beroemd is en de witte dorpen in de buurt van Málaga. Het centrum van Toledo, Salamanca en de kathedraal van Córdoba en Burgos zijn ook aanraders.

Ook is er de mogelijkheid om in Spanje romantische dagtripjes te maken. Een bezoek aan het park van del Retiro in het hart van Madrid is hiervoor een aanrader. Het is een schitterend park met een unieke locatie aan het water.

Vervoer naar Spanje

Spanje is een land waar u met de auto gemakkelijk naartoe kunt rijden. Maar wilt u zelf liever niet rijden dan kunt u met de bus of vliegtuig naar Spanje reizen. Wanneer u met de bus of vliegtuig reist kunt u in Spanje gemakkelijk een auto huren. Er zijn in het land plaatselijke en internationale autoverhuurbedrijven. Ze hebben verschillende auto's en tarieven. Het is ook mogelijk om in Spanje te reizen met het openbaar vervoer. De bussen zijn hier goedkoop, betrouwbaar en comfortabel. Let wel op, op zondag rijden er hier een stuk minder bussen.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Spanje

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!