Curaçao

Algemeen

Curaçao valt onder de Nederlandse Antillen. De grote Nederlandse invloed is op verschillende plaatsen terug te vinden. Samen met Bonaire en Aruba valt Curaçao onder de ABC-Eilanden, of de Benedenwindse eilanden. De temperaturen van Curaçao zijn het hele jaar door redelijk constant Januari is de koudste maand, de temperatuur is dan gemiddeld 26.5 graden. September is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 28.9 graden.

ABezienswaardigheden

Willemstad is een leuke levendige stad om te bezoeken. Het bestaat uit twee delen, het oude gedeelte: Punda, met vele kleine winkeltjes, en het nieuwe gedeelte Otrobanda. De Ruyterkade, is een rumoerige drijvende markt, vanaf bootjes wordt het koopwaar aangeboden aan de klanten op de kade. Het historische centrum van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook Fort Amsterdam staat op de werelderfgoedlijst, hier zetelt de Antilliaanse regering. Een deel van het fort is te bezichtigen. In totaal zijn er 8 forten op Curaçao. Fort Beekenburg is een fort met een verhaal. Zo is het opgebouwd met stenen uit de Waal (in Nederland). Als u wilt weten hoe deze stenen op Curaçao terecht kwamen, kunt u in de geschiedenis van dit fort duiken.

De Handelskade is het bezichtigen waard, de huizen hebben een Hollandse bouwstijl, met een Antilliaans tintje. Willemsstad heeft een aantal grote en bijzondere bruggen. De Koningin Emmabrug is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Vroeger was het een tolbrug, alleen mensen zonder schoenen mochten gratis naar de overkant. Deze brug verbindt het oude gedeelte van de stad, met het nieuwe gedeelte. Er zijn nog steeds verschillende plantagehuizen uit de slaventijd te bekijken. Deze huizen zijn gemaakt van versteend koraal, dit maakt ze uniek. Sommige plantagehuizen zijn nu in gebruik als woning, brouwerij of horeca gelegenheid.

Curaçao kent twee bekende natuurparken, Shete Boka, en het Nationale park Christoffelpark. In Shete Boka vindt u onder meer de Boka Tabla. Dit is een grot waar vanaf de ene kant de zee binnen komt, terwijl deze grot aan de andere kant via land bereikbaar is. Er zijn verschillende baaien, Boka Pistol is een nauwe inham, deze dankt zijn naam aan de binnenrollende zee, dit maakt een geluid, vergelijkbaar met pistoolschoten. Zeeschildpadden gebruiken verschillende baaien als broedgebied. Het Christoffelpark is een bijzonder natuurgebied, met een afwisselende plantengroei. Zo zijn er wilde orchideeën, palmen, en cactussen. Ook kunt u er unieke dieren spotten, zoals het Curacaose konijn of het Curaçaose witstaarthertje. In het park kunt u ook sporen vinden van de vroegere bewoning. Er zijn resten van verschillende plantages, en ook zijn er vele putten, dammen en watermolens.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden op Curaçao, denkt u bijvoorbeeld aan de Grotten van Hato, een Struisvogelfarm of het Curaçao Sea Aquarium. Voor de duikers, is het mogelijk de koraalriffen van onder water te bekijken.

AVervoer

Curaçao heeft een vliegveld. Het eiland zelf kunt u per auto verkennen, of u kunt gebruik maken van bussen, zowel voor langere als kortere afstanden. De Ferry die vaart tussen Otrabanda en Punda is gratis op de momenten dat de Koningin Emmabrug open is. Veel plezier op Curaç, en vergeet zeker niet de vakantie bagage checklist na te kijken zodat u niets vergeet!


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Curaçao

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!