Frankrijk

Algemene informatie Frankrijk

Fransen zijn van nature nationalistisch. Ze houden veel van hun eigen streek maar weten soms weinig over de andere delen van hun land. Toch is de Franse cultuur een voorbeeld geweest voor anderen. Denk aan de gotische kerken en kathedralen, zoals de Sacre Coeur en de Notre Dame. In het land Frankrijk verschilt het klimaat per streek. In het midden van het land is het in de zomer heet en in de winter koud. In tegenstelling tot de westkust waar het klimaat gemiddeld is. Langs de Middellandse Zee kan de temperatuur oplopen tot een warme 35 graden. Niet alleen het klimaat verschilt per streek, maar ook het eten. In het zuiden vind je veel invloeden van Spaanse en Italiaanse gerechten. Het noorden houdt daarentegen meer van boter, kaas en room.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

In Frankrijk zijn indrukwekkende gebergten te zien. Zo liggen er in het zuiden van het land de Pyreneeën met een hoogte van 3500 meter. Het bekendste gebergte is toch wel de Mont Blanc, deze toppen van 4810 meter hoog zijn te bewonderen op de grens met Italië. Andere mooie locaties zijn de heuvels van Bretagne en Normandië. Deze prachtige gebergten zorgen er voor dat veel mensen alsmaar vaker op fietsvakantie in Frankrijk gaan. De meeste natuurgebieden zijn te vinden in de Pyreneeën en de Alpen. Bijvoorbeeld Parc National des Pyrenees. Camarque is een beschermd gebied waar veel vogels broeden die nergens anders in het land te zien zijn. Naast de vogels zijn er ook veel wilde dieren te vinden. Zo zijn er herten, zwijnen, lynxen en bruine beren waarvan de laatste twee erg zeldzaam zijn. Net als de otters, bevers, zeehonden en schildpadden. Veel fauna verdwijnt door de jacht. Franse plantengroei gaat samen met de klimaatgebieden. Een bekend struikgewas is bijvoorbeeld de maquis, deze komt veel voor in Zuid-Frankrijk. Vijgen, olijfbossen en amandels groeien bij de Middellandse Zee. De hooggebergten kenmerken zich door naaldbossen en alpine bloemsoorten.

Vervoer naar Frankrijk

Het land Frankrijk is goed te bereiken per auto. Maar een gemakkelijker vervoermiddel is het vliegtuig. Ook zijn de binnenlandse vluchten in Frankrijk goed georganiseerd. De meeste steden zijn dan ook in de lucht met elkaar verbonden. Air France is een bekende luchtvaartmaatschappij. Een andere manier om naar Frankrijk te reizen is de internationale trein. Deze rijdt bijna dagelijks naar Frankrijk en zet je af in het centrum van bijvoorbeeld Parijs. Vanuit Parijs zijn de Franse staatsspoorwegen met alle andere belangrijke steden verbonden. Het is handig om vooraf al treinkaartjes te kopen bij de reisagent. Het is ook mogelijk om een auto te huren maar dat is wel erg prijzig.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Frankrijk

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!