Hawaii

Algemene informatie

De vijftigste staat van de VS is Hawaii. De hoofdstad van Hawaii is Honolulu. Er bevinden zich hier meer dan 1.262.840 inwoners. Deze telling heeft in 2004 plaatsgevonden. Hawaii wordt ook wel afgekort als HI. Er zijn meer dan 137 vulkanische eilanden welke horen bij Hawaii. Het meest westelijke eiland is N'ihau. Dit eiland is niet voor buitenstaanders, het is privé bezit. Alleen op afspraak of op uitnodiging kunnen mensen hier een bezoekje brengen. Dolfijnen vindt u genoeg als u naar Hawaii gaat. U kunt ook met de dolfijnen gaan zwemmen bij bepaalde bezienswaardigheden.

De temperatuur op Hawaii is vrij constant. Het is er eigenlijk altijd goed weer, in de zomer en in de winter. Het is er in de zomer gemiddeld 29,4 graden en in de winter 26,6 graden. De zomer is van mei tot en met oktober, dit wordt ook wel Kau genoemd. De winter is van november tot april en dit wordt ook wel het Ho'oilo seizoen genoemd. Het maakt dus niet uit wanneer u naar Hawaii gaat, het is hier altijd genieten van de warmte, de zon, prachtige stranden, zwemmen, surfen en nog veel meer.

Bezienswaardigheden

Op Hawaii is veel te bekijken. Of u nu komt voor de natuur of de cultuur, beide zijn prachtig op Hawaii. Het is zeker de moeite waard om eens naar Maui te gaan. Dit is een eiland in de Amerikaanse staat Hawaii. Dit eiland bestaat uit twee vulkanen, deze zijn middels het land met elkaar verbonden. Hier wonen ongeveer 118.000 inwoners. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de eilanden Kahului, Lahaina, en Kihei. Hier bevinden zich ook veel toeristenplaatsen. Ook de regenwouden in Hawaii worden druk bezocht door de toeristen. Denkt u eens aan de Kahekili Highway, of andere nationale parken. Ook surfen kunt u hier op de beroemde stranden van Maui. Aangeraden wordt wel goed uw voorzorgen te nemen voor u vertrekt, en na te gaan welke inentingen u nodig hebt op een vakantie in Hawaii!

Vervoer

Als u naar Hawaii zou gaan dan kunt u gebruik maken van het vliegtuig. U kunt dan vanuit verschillende landen naar Hawaii vliegen en hier een tijdje door brengen en genieten van een vakantie. Het wegennet op Hawaii is goed. U zou ook een auto kunnen huren en hier mee rond kunnen rijden op Hawaii. Openbaar vervoer is alleen op Oahu beschikbaar. Als u dan één dollar betaalt kunt u zolang in de bus blijven zitten als u wilt, heerlijk als u even uit wilt rusten!


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Hawaii

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!