Bulgarije

Algemene informatie over Bulgarije

Bulgarije grenst in het oosten aan de Zwarte zee, in het noorden aan Roemenië, in het westen aan Servië en Macedonië. Bulgarije is een land voor een geweldige vakantie door de authentieke steden, de indrukwekkende gebergtes, de vriendelijke bevolking en de prachtige stranden. Maar daarnaast zijn er ook heel wat populaire wintersportbestemmingen in Bulgarije. Zeker eens een keer uitchecken als je op zoek bent naar een goedkope skivakantie.

Bezienswaardigheden van Bulgarije

In Bulgarije zijn door het hele land veel musea te vinden. Het grootste museum is het nationaal historisch museum in Sofia en is gevestigd in de grote moskee in Sofia. Dit museum is dan ook zeker de moeite waard voor een bezoek. Bulgarije heeft in totaal 3 nationale parken: Pirin nationaal park, Rila nationaal park en Central Balkan nationaal park. Ook deze parken zijn zeker een bezoek waard. In deze parken zijn prachtige watervallen te zien. In Bulgarije worden veel markten georganiseerd. Alleen al in de stad Sofia zelf is er iedere dag ergens een markt. Op de meeste markten wordt voornamelijk eten aangeboden maar er zijn ook markten met boeken of leuke souvenirs. Als je door het centrum loopt van Sofia proef je de rijke geschiedenis van het land. Tijdens de perioden van overheersing door vreemde volken hebben de kloosters een grote rol gespeeld. Toen waren ze de hoop en toevlucht van bange dagen. Tegenwoordig zijn de kloosters nog steeds het symbool van nationale eenheid en hoop. De kloosters zijn dan ook erg mooi door de fresco's, indrukwekkend houtsnijwerk en iconen. Wat u zeker gezien moet hebben wanneer u een bezoek brengt aan Sofia is de kathedraal Alexander Nevski-kathedraal. Onderin de crypte van de kathedraal is een museum gevestigd. De winkels in Bulgarije zijn tot vrij laat open en zijn zelfs op zondag meestal open.

Vervoer naar Bulgarije

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en daardoor ook de belangrijkste aanvlieghaven. Vanuit Amsterdam en Brussel zijn er dagelijks vluchten naar Sofia. In de zomer gaan er ook vluchten naar Varna en Burgas met Transavia. Het openbaar vervoer in Bulgarije is goed en betrouwbaar, het is zelfs beter dan veel westerse landen. En het openbaar vervoer is erg goedkoop. Er rijden in bijna alle steden trams en bussen. Ook het busnetwerk is hier goed geregeld. Je kunt met de bus echt overal komen, zelfs in de kleinste dorpjes. Ook in Bulgarije zijn er verschillende soorten bussen: de stads- en buurtbus en de interregionale bus. Naast de bussen rijden er ook treinen. Ook hier is er weer sprake van een goed netwerk. Op de nieuwe lijn Sofia - Varna rijden moderne treinen die de afstand snel overbruggen.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Bulgarije

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!