Balearen

Algemene informatie

De balearen is een eilandengroep, net ten oosten van Spanje, in de middellandse zee. Het is een groep van zes grotere eilanden, waarvan Majorca en Ibiza de bekendste eilanden zijn. De andere eilanden zijn Minorca, Formentara, Cabrera, en Dragonera. Cabrera en Dragonera zijn de kleinste eilanden van de groep. Verder zijn er nog wat onbewoonde kleinere eilanden. Op de eilanden spreekt met zowel Catelaans als Spaans. Het Catelaans wordt in verschillende varianten gesproken, iedere eiland gebruikt zijn eigen vorm van de taal.

Bezienswaardigheden

Zeker de moeite waard, is het Nationaal park Archipielago de Cabrera op het eiland Cabrera. Dit eiland is volledig tot nationaal park benoemd, het is een prachtig gebied, waar veel mooie vogels en diersoorten te vinden zijn. Een wandeling onder leiding van de gids is zeker een aanrader, een gids kan je veel interessante verhalen vertellen over de natuur op het eiland. Vanaf het dorp Colonia de Sant Jordi kunt u een boottocht gaan maken rond het eiland.

Majorca is het meest toeristische eiland en is daarom een populaire lastminute vakantiebestemming. Dit heeft het te danken aan de prachtige stranden, en het prettige klimaat. Het eiland heeft echter meer te bieden, dan een zonnig strand. Denk hierbij aan de druipsteengrotten bij Porto Christo. Ook de gemeente Soller is de moeite van het bezichtigen waard. In het centrum staan nog veel huizen uit de 16e tot 18e eeuw. Ook rijdt er nog een ouderwetse houten(!) tram. Een leuke belevenis voor iedereen die van nostalgie houdt! Ook is het leuk om op zoek te gaan naar sporen van de Arabische veroveraars rond het jaar 950. In het hele dal zijn nog terrascultures met bevloeiingssystemen te bekijken, die oorspronkelijk door de Arabische veroveraars zijn aangelegd. Het op een na grootste eiland is Minorca, dit eiland is bijzonder, omdat het is uitgeroepen tot 'genetisch reservoir'.

Dit komt doordat er een aantal zeer zeldzame dieren op het eiland voorkomen, waaronder een met uitsterven bedreigde waterschildpad. Ook verschillende zeldzame vogels komen op het eiland voor. Op het eiland is een klooster, en er zijn verschillende steenmonumenten. Op Minorca vindt je de stad Mao, deze stad heeft een prachtig centrum, met historische gebouwen. Als je van naturisme houdt, dan kun je het beste terecht op Formentera, op de meeste stranden is dat toegestaan. Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Als je er toch op vakantie bent, dan kun je de rotskust van La Mola bekijken, en op zoek gaan naar de gedenksteen voor Jules Verne.

Vervoer

Tussen de eilanden gaat het vervoer voornamelijk per boot. Majorca heeft een luchthaven, ook gaat er een veerboot vanuit Barcelona, Valencia en Denia. Een van de populaire vakantieplaatsen, Port de Soller, is bereikbaar met een ouderwetse houten tram uit 1912. Ook rijdt er een tram tussen het dorp, en de nabijgelegen haven.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Balearen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!