Egypte

Algemene informatie over Egypte

Egypte is een verrassend land met veel tegenstellingen en heeft haar vakantiegangers veel te bieden. Zo rijdt u de ene dag door de woestijn terwijl u de volgende dag kunt duiken: prachtige onderwaterschatten met koralen, vissen en andere zeedieren in verschillende kleuren en vormen. Maar ook kunt u zich diep onder de grond bevinden tijdens een bezoek aan een piramide. Ook is Egypte voorzien van een moderne stad waar u kunt winkelen. Dit is alleen mogelijk in Egypte. Hierdoor zijn vakanties naar Egypte de laatste jaren dan ook sterk gestegen in populariteit. Het is er het gehele jaar zonnig, dus zowel het zomer- als winterseizoen. U vindt er een groot aanbod aan hotels en ressorts.

Bezienswaardigheden in Egypte

In Egypte zijn langs de rivier de Nijl de meest oude Egyptische bouwwerken te vinden. Die allemaal een eigen verhaal hebben. Wanneer u een bezoekje aan Egypte doet is uw bezoek natuurlijk niet compleet zonder de piramides van Gizeh gezien te hebben. De piramides liggen vlak bij Cairo en een dagtripje is dan ook zeker de moeite waard. 's Avonds wordt er in Cairo een spectaculaire lichtshow gegeven. Waar u ook zeker een bezoekje aan moet brengen is het Egyptisch Museum, het oude stadscentrum en de oude bazaar Khan el-Khalili. Andere oude steden zoals Memphis, Sakkara en Dhashur zijn iets ten zuiden van Cairo te vinden.

Gaat u nog iets zuidelijker dan kunt u de stad Luxor bezoeken. Dit is het vertrekpunt van de meeste Nijlcruises. Tijdens een bezoek aan de stad Luxor moet u absoluut een bezoek brengen aan de Luxor-tempel en de tempel van Karnak. Gaat u naar de overkant van de rivier, dan vindt u de Vallei der Koningen. In dit deel van de woestijn staan veel oude bouwwerken, zoals graftomben, de Kolossen van Memmon en de tempel van Hatsjepsoet. In de Sinaï-woestijn kunt u een schitterende tocht te voet, per kameel of jeep maken.

Bekende badplaatsen in Egypte zijn Hurghada, Sharm el Sheick, Dahab en El Gouna, die zijn gelegen aan de Rode zee en de Golf van Akaba. Deze plaatsen hebben prachtige stranden en een kristalheldere zee, waar u volop kunt zonnebaden en duiken.

Klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat en een Middellandse zeeklimaat. In het zuiden spreekt men van het woestijnklimaat en in het noorden een Middellandse zeeklimaat. Er valt weinig regen in Egypte, regen is er zeldzaam. In Egypte hangt een droge warmte en in de winter kan het in de avond flink afkoelen.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Egypte

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!