Isla Margarita

Algemeen

Isla Margarita is een groot eiland in Venezuela. Voorheen leefden de mensen van de visserij, tegenwoordig is toerisme ook een belangrijke bron van inkomsten voor dit eiland, en dat zie je terug in de vele winkels in de steden. Van alle steden heeft Porlamar de meeste winkels. In de dorpen kun je nog producten van oude ambachten vinden. Handgeweven tassen, gevlochten hangmatten, of keramiek. Het eiland heeft veel strand, of je nu van gezellige drukte houdt, of van stilte en rust, er is altijd een strand naar je zin. Op het eiland zijn verschillende riviertjes. Het klimaat is subtropisch, de temperatuur ligt het hele jaar zo rond de 25 tot 30 graden. Dankzij te passaatwinden is de temperatuur meestal goed uit te houden, slechts een enkele keer wordt het echt heet. Het eiland heeft een westelijk deel, met beboste heuvels, en bergen. Het oostelijke deel heeft meer een woestijnindruk, met cactussen en rotsen.

Bezienswaardigheden

De grootste stad van het eiland Isla Margerita is Porlamar. Deze stad heeft een enorm winkelcentrum, je bent hier niet in een dag uitgewinkeld. Porlamar heeft een grote permanente markt. Belangrijk om te weten: Porlamar heeft een tax-free status! Extra voordelig winkelen dus. Het eiland heeft een zeer afwisselend landschap, zo zijn er mangrovebossen in het nationaal park La Restinga. Dit park heeft een lagune met een grote variëteit aan dieren en planten.

Als je van surfen houdt, dan is het strand El Yaque een van de beste plaatsen ter wereld om heen te gaan. De wind waait hier altijd, en doordat het water de eerste 300 meter niet diep is, is het ook geschikt voor beginnende surfers. Het gebied Laguna La Restinga is waterrijk, hier komen veel verschillende vogels voor, variërend van meeuwen tot flamingo's, van fregatvogels tot pelikanen. Ook groeien er zeldzame rode mangrovebomen.

La Asunción is de hoofdstad van het eiland. Het is een stuk kleiner dan Porlamar, maar wel zeer bijzonder. Ook het fort van Juan Griego is het bezoeken waard. Het Schiereiland Macanaco is vlak, en woestijnachtig. Dit rustige gebied heeft een hele andere sfeer dan bijvoorbeeld de beboste heuvels en bergen in het oostelijke deel. Er is een eenvoudig zeemuseum op het Schiereiland Macanaco, zeker leuk om even te bezoeken. Bijvoorbeeld na een geweldige ontspannen paardrijdtocht of een spannende Jeepsafari over het eiland.

Het is mogelijk een excursie te maken naar Venezuela, bijvoorbeeld naar de Angel Falls. Dit is de hoogste waterval ter wereld.

Vervoer

Er zijn veerboten vanaf Isla Margarita naar de plaatsen Cumana en Purato la Cruz op het vaste land van Venezuela. Op het eiland zelf rijden zogenaamde 'collectivo's' en 'por puestos'. Dit zijn taxi's en minbusjes, waarmee je het hele eiland over kunt.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Isla Margarita

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!