Malta

Algemene informatie

Malta is een republiek, een klein eiland in de Middellandse zee. Het eiland heeft een lange geschiedenis, waardoor er veel cultuur opgesnoven kan worden. Ook het klimaat is prima, de zomer duurt van april tot oktober, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 graden. 's winters, van november tot maart is de temperatuur gemiddeld zo'n 12 graden. Maar zoals op vakantie in Antalya, kan de temperatuur in de zomer boven de 40 graden komen zodat het onaangenaam benauwd kan worden. Het is dus slim om in het voorjaar of het najaar te gaan. Of lekker het strand op te zoeken.

Bezienswaardigheden

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Malta, dat zijn de megalithische tempels. Deze tempels worden onderverdeeld in de Ggantijafase, en de Tarxienfase. De Ggantijafase zijn de tempels die gebouwd zijn tussen 3600 en 3300 voor Christus. De Tarxienfase is van 3000 v. Chr. tot 2500 v.Chr. Tijdens archeologische opgravingen zijn verscheidene vrouwenbeeldjes gevonden. Een bezoekje aan het archeologisch museum in Valetta geeft een indruk van de beeldjes die gevonden zijn. De oudste tempels stammen naar schatting vanaf ongeveer 4100 tot 3800 v. Chr.

Nog een bijzondere bezienswaardigheid is Hal Saflieni Hypogeum. Van 'buiten' zie je het haast niet, het lijkt een gewoon huis met een bord ervoor. Echter, schijn bedriegt, want het huis is niet meer dan een ingang en een kassa. Hiervandaan kom je in een ondergronds complex, ouder dan de piramiden in Egypte. Het is ongeveer 500m2 groot. Het Hypogeum bestaat uit 3 niveaus, het diepste punt ligt ruim 10 meter onder de straat. Het is ooit gebruikt als begraafplaats, sommige delen zijn meer dan 6000 jaar uit, het is gemaakt voordat er brons of ijzer gebruikt werd. In het hypogeum kun je ook schilderingen bekijken. Wil je er naar toe, zorg er dan voor dat je dit op tijd reserveert, het is slechts beperkt toegankelijk, om het geheel te beschermen grote aantallen mensen.

Op Malta zijn ontzettend veel musea, je kunt hier je hart ophalen. Ook zijn er verschillende Forten, wist je dat het grootste kanon ter wereld in Fort Rinella staat? In Fort Sint Elmo kun je zondags een militaire parade bekijken, hiervoor worden historische kostuums gebruikt.

Vervoer

Met de geel/oranje bussen kom je bijna overal op het eiland. Dit is goedkoop en efficiënt, de langste rit duurt 50 minuten. Het eiland is niet erg groot, maar als je naar een uithoek wil, dan kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Ook kun je er scooters, motorfietsen of mountainbikes huren. Wees dan wel voorzichtig, niet alle wegen zijn van even goede kwaliteit. Verder is er een witte taxi service, die brengt je overal, Let op, op Malta rijdt men aan de linkerkant van de weg. Er is een veerpont naar Gozo, en Malta heeft een luchthaven.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Malta

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!