Jamaica

Algemene informatie

Een groot deel van het eiland bestaat uit bergen. Deze bergketen loopt vanaf de noordzijde van het eiland door tot onder zeeniveau, waardoor er bijzondere doorgangen ontstaan. De officiële taal van Jamaica is Engels, de meeste mensen spreken Patios, een simpele versie van Engels gecombineerd met woorden uit landen over de hele wereld. Het eiland heeft een tropisch klimaat, en een bijzonder gevarieerd landschap met bergen, rivieren, watervallen, stranden, baaien en beekjes. Op het eiland worden suiker en bananen geteeld, en er wordt rum gemaakt. Bekende mensen van Jamaica zijn onder andere Bob Marley, en de James Bond schrijver Ian Flemingh. Ook Errol Flynn, de beroemde filmster, heeft een verblijf op Jamaica gekocht. Naar James Bond is een strand vernoemd.

Bezienswaardigheden

Het eiland Jamaica is prachtig! Het heeft een bijzonder gevarieerd landschap. Zo is het binnenland bergachtig, met tal van bergbeekjes en rivieren, en zijn tropische plantengroei. Aan de kust zijn veel kleine zandstrandjes, en er zijn prachtige baaien. Als je van een goed griezelverhaal houdt, ga dan naar Rose Hall. Op deze plantagewoning woonde Annie Palmer, volgens het verhaal heeft ze vier echtgenoten om het leven gebracht, en ook verschillende slaven op een brute wijze laten vermoorden. Uiteindelijk is ze zelf door wurging om het leven gebracht. Haar geest schijnt er nog steeds rond te dwalen.

Ochio Rios is een stadje met veel restaurants en souvenirwinkeltjes. Het stadje heeft ook een Fort dat leuk is om een keer te bekijken. Maar veel spectaculairder is de Dunn's River Falls, het water valt hier vanaf 150 meter hoog in etappes naar beneden, tot in de zee. Deze waterval kun je onder begeleiding van een gids 'beklimmen'. Harmony Hall is een gerestaureerde plantagewoning, hier kun je de oude tijd zien herleven. Ook kun je vanaf Prospect Plantation een rondrit maken, en kennis maken met de planten die op Jamaica gekweekt worden. Zo leer je Jamaica echt kennen.

Kingston is de hoofdstad van Jamaica. Hier vind je onder andere 'Devon House', het buitenhuis van een van de eerste zwarte miljonairs. Ook het Bob Marley Museum is hier te vinden. De kerk, St. Peter's Church is een bezichtiging waard. Ook kun je Port Royal en Fort Charles bezoeken. De laatste heeft een klein museum.

Vervoer

Jamaica heeft wegen, spoorlijnen en meerdere luchthavens. De spoorwegen worden niet gebruikt voor personenvervoer, er zijn wel plannen om de lijn tussen Kingston en Montego Bay weer te herstellen, echter is dit een lange termijn traject. Er zijn twee vliegvelden geschikt voor de grotere toestellen, de kleinere luchthavens worden alleen voor binnenlandse vluchten gebruikt. Het wegennet van Jamaica verbetert zich constant, inmiddels is ruim 75% van het wegennet verhard. Jamaica heeft meerdere havens, in Ochio Rios doen veel cruiseschepen aan.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Jamaica

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!