Dominicaanse Republiek

Algemene informatie Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een eiland dat ligt in het centrum van het Caribisch gebied. De noordkust grenst aan de Atlantische Oceaan en de zuidkust grenst aan de Caribische Zee en heeft een kustlijn van 1576 km. Playa Bavaro en Playa Juanilla zijn de mooiste stranden van het land. Deze hebben sneeuwwit koraalzand met een prachtige turquoise zee met een strand vol kokospalmen.

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Er is op de Dominicaanse Republiek veel te zien maar ook veel te doen. Het land heeft musea die aspecten bevatten van het leven in de Dominicaanse Republiek en ze tonen de geschiedenis en cultuur. Het Amber Museum in Santo Domingo is zeker een bezoekje waard. In dit museum worden veel verschillende voorwerpen tentoongesteld, maar voornamelijk sieraden. Op de Dominicaanse Republiek zijn 13 nationale parken. In Parque Nacional del Este vind je meer dan 3000 orchideeënsoorten. In het park komen meer dan 300 vogelsoorten voor en de ene vogel is nog mooier en meer bijzonder dan de andere. Ook zijn er verschillende soorten schildpadden. Verder vind je in de zee rond het park zeekoeien, tuimelaars en prachtige vissen. Een andere fantastische plek waar u zeker met kinderen naartoe moet gaan is het Acuario Nacional in Sant Domingo. Het is een grote tunnel waarbij het lijkt of je in het aquarium staat. In deze ruimte vind je haaien en roggen. Verder zijn er nog andere aquariums waar de mooiste vissen rond zwemmen. Het grootste winkelaanbod is in Sasúa en de meeste uitgaansgelegenheden zijn in Cabarete te vinden, maar ook in Soséa. Vanuit Samana is het nog mogelijk om een boottocht te maken om walvissen te spotten, in lage boten vaar je naar de uitgang van de baai waar de walvissen te zien zijn.

Vervoer Dominicaanse Republiek

De vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek is ongeveer 9 uur. Er zijn rechtstreekse vluchten met Martinair en Arkefly vanaf Amsterdam naar Puerto Plata. Het openbaar vervoer is hier slecht georganiseerd. Er rijden geen treinen en busverbindingen worden vaak gereden door privé ondernemingen waardoor zij vaak op onregelmatige tijden rijden. Er zijn ook een zogeheten "guaguas", dit zijn kleine minibusjes. Opstapplaatsen vind je aan de rand van grotere steden en in het centrum van kleine dorpjes. Tussen de grote steden rijden bussen maar ook de minibusjes. In Santo Domingo en Puerto Plata rijden metrobussen die voorzien zijn van airconditioning. Wanneer u ervoor kiest om met de taxi te gaan, moet u van tevoren een prijs afspreken. Want de taxi's zijn over het algemeen niet voorzien van een meter.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Dominicaanse Republiek

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!