Kenia

Algemene informatie Kenia

Kenia is een land voor fantastische vakanties. Het land heeft spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en in het binnenland een prachtige natuur, wildparken met exotische dieren. En je kunt overnachten in sfeervolle lodges en tented camps. Kenia is dus een land dat de perfecte combinatie kan maken van strand en safari. Belangrijke inkomsten van Kenia zijn de export van koffie en thee en natuurlijk het toerisme. Toeristen gaan in dit land voornamelijk naar Nationale Parken en wildreservaten. De vele natuurparken hebben leeuwen, zebra's, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. Ook is in Kenia de landbouw nog erg belangrijk. De belangrijkste landbouwproducten zijn hier sisal, ananas, tarwe, suiker en katoen. Wanneer u op vakantie gaat in Kenia moet u rekening houden met een tijdverschil. Het is in Kenia in de wintertijd 2 uur later dan in Nederland en in de zomertijd 1 uur.

Bezienswaardigheden van Kenia

Veel toeristen gaan op vakantie naar Kenia op safari, om te kunnen genieten van het wild dat er rondloopt. Zo'n 8% van het totale landoppervlak bestaat uit Nationale parken en wildreservaten. Bekende Nationale reservaten zijn het Buffalo Springs dat ongeveer 350 km ten noorden van Nairobi ligt. Hier vind je o.a. jachtluipaarden en krokodillen. Het Amboselli National Park is een schitterend park wanneer je van olifanten houdt Er leven in dit park ongeveer 1200 olifanten en de olifanten hebben op dit park nog enorme slagtanden omdat stropers hier niet komen. Ook Masai Mara National Reserve is een prachtig reservaat. Er leven naast de wilde dieren in dit park ook het Masai volk. In het Kiunga Biosfeergebied/Zeereservaat leven grote kolonies van zeevogels. 30 Minuten rijden van Nairobi ligt het Giraffe Centre.

In dit centrum kun je giraffen voeren en zelfs aanraken. Op deze manier kun je ervaren hoe fantastisch deze zijn. Wanneer u tegen sluitingstijd gaat dan zie je ze de weg oversteken naar hun nachtverblijf. In de Grote Slenk ligt een fantastisch meer genaamd Turkanameer. Dit meer ligt voor een groot deel in de woestijn en is ook het grootste meer ter wereld dat in een woestijn ligt. Door de vulkanische omgeving maakt het de ligging extra bijzonder. Het is wel erg handig om hier met een gids op pad te gaan, want er komen veel krokodillen voor.

Vervoer in Kenia

Een vliegreis vanuit Amsterdam naar Nairobi is ongeveer 8,5 uur. Wanneer u naar Mombasa vliegt dan duurt het ongeveer 11 uur. Bijna iedere plaats in Kenia is per vliegtuig te bereiken. Bijna elk dorp of wildpark beschikt over een landingsstrip.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Kenia

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!