Zuid-Afrika

Algemene informatie

Zuid Afrika wordt ook wel Republic of South Africa genoemd. Het is een republiek welke gelegen is in het zuiden van het Afrikaanse land. De totale oppervlakte is 1.123.226 km2. Dit houdt in dat Zuid Afrika zeker dertig keer groter is dan Nederland. De kustlijn alleen heeft al een lengte van maar liefst 3000 kilometer. Er zijn verschillende gebieden te bekijken in Zuid Afrika, de inwoners zijn vriendelijk en gastvrij. Steeds meer mensen gaan naar Zuid Afrika om te genieten van het toerisme. Daarnaast heeft Zuid Afrika een belangrijke rivier, de Oranje rivier. Dit is een belangrijke bron van water voor veel inwoners van Zuid Afrika. In Zuid Afrika zijn veel dieren en planten aanwezig. Er zijn veel plantensoorten bekend, hiervan zijn er maar liefst 10% van in Zuid Afrika te vinden, dat betekent dat hier maar liefst 24000 verschillende soorten planten zijn. Er zijn een aantal planten welke echt afkomstig zijn uit Zuid Afrika, de oorsprong ligt in dit land, het gaat dan om de fresia, de vuurpijl, tuberroos en de gladiool. Maar ook de geranium komt uit Zuid Afrika. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron in Zuid Afrika.

Bezienswaardigheden

Wanneer u een bezoekje brengt aan Zuid Afrika dan kunt u dan op verschillende tijden van het jaar doen. Er valt op sommige plaatsen veel neerslag en op sommige plaatsen niet. De plantengroei kent in Zuid Afrika daardoor ook een enorme wisseling. Veel mensen in Zuid Afrika werken in de mijnbouw, hier kunt u wanneer u naar Zuid Afrika gaat ook naar gaan kijken u kunt zien waar de mensen werken en hoe alles in zijn werk gaat. U zult ook veel moeders zien met grotere groepen kinderen, ook het onderwijs is een bezoekje waard wanneer u naar Zuid Afrika gaat.

Vervoer

Het wegennet in Zuid Afrika is groot en bestaat uit mar liefst 35900 kilometer. Het wegennet is goed onderhouden. Een groot deel valt onder de verantwoordelijkheid van de centrale overheid en het overige deel onder de provinciale overheden. Het spoorwegnet in Zuid Afrika is voor maar liefst 33% geëlektrificeerd. Er bevindt zich ook een grote haven in Zuid Afrika . Durban, is de grootste haven van Afrika. Het is een erg belangrijke haven voor Zuid Afrika. Maar er zijn er nog meer, Kaapstad, Oost Londen en Richard’s Bay zijn ook belangrijke zeehavens. Dan is er nog een nationale luchtvaartmaatschappij, dat is South African Airways. Er zijn drie belangrijke internationale luchthavens namelijk Jan Smuts Airport, maar ook D.F. Malan Airport, gelegen in Kaapstad, en Louis Botha Airport gelegen in Durban zijn belangrijk.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Zuid-Afrika

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!