Dubai

Algemene informatie

Een van de Verenigde Arabische Emiraten is Dubai. De hoofdstad van Dubai heet, heel verrassend, Dubai. Deze stad is een paradijs voor mensen die van een luxe vijf-sterren-vakantie houden. Ook als je wilt winkelen, zit je hier goed. Het klimaat in Dubai is zonnig, in de wintermaanden is het aangenaam, maar vooral in de maanden juli en augustus is het extreem heet. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 40 graden. Dubai richt zich erg op toerisme, zo zijn er palmeilanden aangelegd.

Bezienswaardigheden

Het 'Atlantis the Palm' hotel staat in het teken van Atlantis, de verloren stad. Het sprookjesachtige hotel heeft verschillende aquaria met kleine en grote vissen. Het hotel heeft zijn eigen waterpark, met een wel heel bijzondere waterglijbaan. Deze baan gaat eerst 75 meter steil naar beneden, daarna komt hij uit in een glazen tunnel, langs een lagune met haaien. Ook is er een zandstrand, en er zijn verschillende zwembaden.

Het oudste gebouw van Dubai is het Al Fahidi Fort. Dit fort is gebouwd in 1799. Inmiddels is het in gebruik als een museum. Hier kun je een indruk krijgen van het leven in Dubai, in de tijd voordat er olie gevonden was. Bij Qanat Al Qasba kun je in een reuzenrad van 60 met er hoog, hier vandaan heb je een waanzinnig uitzicht over Sharjah. Een leuk weetje: Het reuzenrad is in Nederland ontworpen.

Verder kun je naar de Dubai Zoo, deze dierentuin herbergt meer dan 200 diersoorten. Een aantal van deze dieren worden met uitsterven bedreigd, zij zijn in een speciaal programma opgenomen, ter bescherming van de diersoort. Als je geen hoogtevrees hebt, dan kun je naar de Burj Dubai. Deze toren is de hoogste toren ter wereld, hij is 828 meter hoog. Met een lift kun je met een vaart van 60 kilometer per uur naar het observatieplatform, waar je een prachtig uitzicht hebt.

In de Dubai Mall kun je je zonder problemen een paar dagen vermaken. Dit overdekte winkelcentrum heeft ongeveer 1200 winkels, waaronder veel juweliers en kledingzaken. Zo kun je met een bijzonder aandenken thuiskomen. Maar er is nog meer te beleven, dan alleen winkelen. Voor de kinderen is er een educatie/entertainment verblijf, genaamd Kidzania. Hier vermaken de kleintjes zich prima. Voor de oudere jeugd, is er een attractiepark, ook dit is overdekt. Verder is er een grote ijsbaan, en er zijn maar liefst 22 bioscoopzalen. Verder vind je een van de grootste aquariums ter wereld terug in de Dubai Mall. Zo is er voor iedereen wat wils. Voor nog meer inspiratie, leest u best Steffi's ervaringen over haar reis naar Dubai.

Vervoer

De metro in Dubai is nog in ontwikkeling. Dit systeem gaat rijden met onbemande metro's, het wordt het langste volautomatische railsysteem ter wereld. De eerste lijn is al open, er komen nog drie lijnen bij.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Dubai

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!