Griekenland

Algemene informatie over Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa. Het land bestaat uit vasteland en schiereilanden. Het zijn er in totaal circa 1500 waarvan er 160 zijn bewoond. Bekende eilanden hiervan zijn: Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos, Samos en Zakynthos.

Het bergachtig land wordt doorsneden door de rivieren Evros, de Axios en de Pinios. Maar 's zomers staan deze rivieren meestal droog. Velen vinden een vakantie naar Bali het toppunt van ontspanning, maar volgens ons is Griekenland hét perfecte land voor rustige strandvakanties door zijn vijftienduizend kilometer lange kustlijn.

Griekenland heeft driehonderd dagen zon per jaar en slechts enkele korte maar heftige regenbuien. De temperatuur kan in de zomermaanden variëren van 24 graden tot zo'n 35 graden. Rond mei zal de temperatuur rond de 21 graden liggen en in de Griekse winter die loopt van november tot maart valt er regen en is het koud met veel sneeuw in de bergen.

De beste tijd om op vakantie te gaan naar Griekenland ligt in de maanden mei en juni of september en oktober. In de bergen kan het in de avonden flink afkoelen en het is daarom ook verstandig om naast strandkleding ook een trui of vest mee te nemen.

Bezienswaardigheden

Griekenland heeft zowel archeologische plaatsen als interessante steden en plaatsen als bezienswaardigheden. Een echte aanrader is de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, die is gebouwd in 1986. Maar ook archeologische plaatsen als Delphi, Olympia, Vergina of Tiryns zijn zeker de moeite waard. De hoofdstad Athene is al een bezienswaardigheid op zich. De hoofdstad telt ongeveer 4 miljoen inwoners en ook hier zijn een aantal dingen die u zeker moet bekijken zoals de Acropolis, het Olympisch stadion, de kathedraal en het Stadhuis.

Een echte unieke middeleeuwse stad is Rhodos. Deze ligt op het eiland Rhodos. Dit is op drie eilanden na het grootste eiland van Griekenland. Elk jaar zijn er veel toeristen te vinden die komen genieten van veel zon, zee, gezelligheid, groene natuur. Doordat dit eiland vrij groot is, worden er veel excursies gegeven en evenementen aangeboden.

Een bekende berg in Griekenland is Athos. De stad met de Byzantijnse monumenten is Thessaloniki. Een stad waar de kloosters van Daphni, Osios Loukas en Nea Moni veel indruk maken. Wanneer u een bezoek brengt aan Griekenland is ook de grot van Apocalypsis op het eiland Pátmos een echte aanrader.

Kos is het derde grootste eiland van de eilandengroep en ligt voor de kust van Turkije en ligt ook niet ver van Rhodos en Samos. Het eiland heeft zijn eigen karakter kunnen bewaren ondanks de vele toeristen die er naartoe komen. Kos staat bekend om zijn mooie fietsroutes en wordt dan ook wel het fietseiland genoemd. Kos-stad is een plaats met veel uitgaansgelegenheden, waaronder populaire discotheken waardoor het een plek is voor zowel jong en oud.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Griekenland

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!