Brazilië

Algemene informatie over Brazilië

Brazilië is het land in Zuid-Amerika waar de meeste toeristen naar toe gaan. Dit is ook niet verwonderlijk, want Brazilië is het land met de meest weelderige natuur ter wereld. Het Amazonegebied, waar een rivier doorheen stroomt is het grootste tropisch regenwoud ter wereld. Het meest bekende strand met een kustlengte van 7920 km is Copacabana, gelegen in de Rio de Janeiro en trekt jaarlijks duizenden toeristen vanuit de hele wereld. Rio de Janeiro is ook populair vanwege het jaarlijkse carnaval. Duizenden Brazilianen trekken op praalwagens, in prachtige kostuums door de straten van de stad. Hierbij wordt sambamuziek gespeeld dat erg kenmerkend is voor Brazilië.

Bezienswaardigheden in Brazilië

Rio de Janeiro is niet meer de hoofdstad van Brazilië, maar weinig mensen weten dat. Sinds 1960 is Brasilia de hoofdstad van het land. De meeste toeristen zullen niet naar Brasilia gaan, maar zijn nog steeds te vinden in Rio de Janeiro. Waar ze voornamelijk het nachtleven induiken. Wanneer je de stad Rio de Janeiro gaat bezoeken moet je zeker een bezoekje brengen aan de Pao de Acucar, de suikerbroodberg. En het Christusbeeld op de Corovado berg. Vanaf deze plekken kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Aan het einde van de Copacabana staat het Fort Copacabana, waar tegenwoordig een museum gevestigd is. Ook zijn er veel toeristen die graag de sloppenwijken van Rio willen zien. Wanneer je besluit om hier een bezoek te brengen, neem dan altijd een gids mee.

Want hij weet waar je wel en niet veilig naar toe kan. Wil je graag een culturele uitstap maken dan is Sao Paulo een bezoekje waard. Sao Paulo is namelijk de culturele stad van Brazilië. Er zijn vele musea en parken te vinden. Sao Paulo heeft een heel andere uitstraling dan Rio de Janeiro. In Rio de Janeiro wordt veel gefeest, en in Sao Paulo erg weinig. Want hier wordt namelijk hard gewerkt. De stad is het economisch hart van Brazilië waar de inwoners trots op zijn. Veel toeristen komen ook naar Brazilië omdat ze een glimp op willen vangen van het Amazonegebied dat in razend tempo wordt gekapt. Dit tropisch regenwoud is verantwoordelijk voor 50% van de zuurstofproductie ter wereld. Vanuit het plaatsje Manaus zijn jungletochten en boottrips te maken. Het gebied kent weinig wegen, maar in plaats daarvan verplaatst men zich over de rivier.

Vervoer naar Brazilië

Brazilië is te bereiken per vliegtuig, binnen Brazilië is het mogelijk om te reizen per bus, vliegtuig of boot. Om de goedkoopste vliegtuigtickets naar Brazilië te vinden, kijkt u best eens goed op het internet.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Brazilië

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!