Aruba

Algemene informatie

Hoewel in de Caraïben ligt, behoort het toch tot het "Koninkrijk der Nederlanden". Het eiland Aruba behoort tot de ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. Aruba is ongeveer zo groot als Texel. De nationale bevolking van Aruba is zeer kleurrijk, het zijn afstammelingen van Europeanen, Afrikanen, de oorspronkelijke Indiaanse bevolking en wat Sefardische Joden. Op Aruba hoef je niet bang te zijn dat het koud wordt, in December is het gemiddeld 29 graden. Wel valt er soms heel veel regen, vooral oktober, november en december zijn natte maanden. Gelukkig valt de meeste regen 's nachts en soms 's ochtends. De rest van de dag is het er prettiger weer, het is dan zonnig en droog. Het landschap op Aruba is dor en rotsachtig. Zeer bijzonder om de zien, er zijn veel cactussen, en er zijn bossen met Dvidivi-bomen. Deze bomen groeien met de wind mee, en staan dus allemaal dezelfde kant op. Dit geeft een aparte indruk, omdat sommige bomen een hoek van wel 90 graden maken.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk is een vakantie naar Aruba helemaal geweldig, met zijn mooie stranden. Palm Beach en Eagle Beach zijn de bekendste hiervan. Palm Beach is meer voor de luxere vakantieganger, de hotels zijn groter en luxer. Bij Eagle Beach zijn de hotels wat kleiner en intimer. In Oranjestad kun je uitgebreid winkelen, veel winkels zijn op toerisme gericht, maar ook vindt je er kleinere winkels voor de plaatstelijke bevolking. Ooit was de Natural Bridge een bekende bezienswaardigheid in Arubua, deze natuurlijke brug was ontstaan door erosie. Helaas is deze ingestort, toch zijn er nog veel andere natuurlijke bruggen te bezichtigen. Ook leuk is de Natural Pool, dit is een stukje oceaan dat door rotsen geïsoleerd is geraakt.

Het is enkele meters diep, de golven uit de zee slaan over de rotsen, waardoor er steeds nieuw water in komt. De bevolking beweert dat er regelmatig kleine haaien gevangen worden, dus of het slim is om er te gaan zwemmen..? Vanaf zo'n beetje het hele eiland kun je de Hooiberg zien, dit is een kegelvormige heuvel van 165 meter hoog. Het staat vol met zendmasten. Het Nationaal Park Arikok, is de moeite van een bezoek waard. In dit park vindt je veel cactussen en bijzondere rotsformaties. Hoewel je het beste met een terreinwagen kunt gaan, is het park vrij toegankelijk met een auto. Als je van een feestje wilt genieten, zorg er dan voor dat je op 18 maart op Aruba bent. Dit is de nationale feestdag van Aruba. Natuurlijk mogen de koraalriffen niet vergeten worden. Voor duikers is dit een onvergetelijke ervaring.

Vervoer

Een groot deel van het eiland kun je met de autobus bereiken, het vervoersbedrijf Arubus verzorgt hier het netwerk. Ook zijn er veel particuliere minibusjes, die mensen langs de weg oppikken. De wegen zijn van mindere kwaliteit, er zijn zeven hoofdwegen die grotendeels geasfalteerd zijn. De kleinere wegen zijn grotendeels onverhard. Op de enige snelweg die het eiland rijk is, is de maximum toelaatbare snelheid 80 kilometer per uur.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Aruba

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!