Italië

Algemene informatie over Italië

Italianen zijn vriendelijk maar kunnen soms ook wat stug of arrogant zijn. De meeste Italianen kunnen geen Engels verstaan, dus het kan geen kwaad om een paar Italiaanse woorden te leren. De Italianen gaan niet zo vaak naar de kerk maar vieren wel alle katholieke feestdagen, ook bij een huwelijk wordt flink gefeest. Het klimaat in Italië is over het algemeen goed, namelijk het Middellands-Zeeklimaat. Toch kan het op sommige plekken variëren. Zoals op de Povlakte, er zijn hier hete zomers en koude vochtige winters met mist. Verder houden Italianen van lekker eten, ze eten erg uitgebreid zowel bij de lunch als bij het diner. Het ontbijt is minder belangrijk, velen eten daarom wanneer ze onderweg zijn naar hun werk. De Italianen houden graag een siësta.

Bezienswaardigheden in Italië

Vaticaanstad trekt veel vakantiegangers. Daarnaast zijn stedentrips ook erg geliefd onder de toeristen. De Italiaanse steden staan namelijk bekend om hun romantische uitstraling. Naast zon, zee en strand kan er in Italië ook heerlijk gewandeld of gefietst worden. Dus ook de sportievelingen zijn op hun plaats in het land Italië, je kunt namelijk mountainbiken, watersporten en bergbeklimmen. Ook is Italië de laatste jaren interessanter geworden voor de wintersport, dit kan bijvoorbeeld in de steden Piemonte, Alto Adige of Aosta. In het noorden van het land zijn de prachtige meren bekend. Het grootste en bekendste meer is het Gardameer. Maar ook de meren Lago Maggiore, Lugano en Comomeer zijn erg in trek. Deze liggen in bergachtige gebieden met veel natuur en populaire vakantiebestemmingen. In tegenstelling tot het noorden zijn de meren in het zuiden minder populair, maar net zo mooi. Mooie meren zijn hier Bolsena en Trasimeno.

Vervoer naar Italië

Over het algemeen gaan veel toeristen met de auto naar Italië, maar ook met het vliegtuig is dit land goed te bereiken. Wanneer je met de auto naar Italië reist is het verstandig om een tussenstop te houden. Als je graag een rondreis wilt maken door Italië is het mogelijk om een auto te huren. Ga je helemaal naar het meest zuiden van het land, dan is het handiger om te vliegen. Het openbaar vervoer in Italië is goed geregeld. De verbindingen zijn prima en de tarieven zijn laag. Maar vertraging is hier niet vreemd. Rome kent een aantal ondergrondse lijnen. Daarnaast rijden er ook bussen en trams. Naast het openbaar vervoer zijn er ook taxi's. De taxi's zijn voorzien van een meter net als in Nederland. De tarieven van de taxi's komen overeen met de Nederlandse tarieven.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Italië

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!