Tunesie

Algemene informatie over Tunesië

Tunesië grenst aan Algerije, Libië en aan de Middellandse Zee. In Tunesië kent men grote klimaatverschillen en ook het landschap varieert van vruchtbare kustvlakten en olijfbomen tot oases en zandduinen. Het landschap van Tunesië kun je dan ook in drie gebieden verdelen. Het noorden heeft veel groen met sinaasappelbomen en graan. De Sahel is een vruchtbaar gebied met olijfbomen, watermeloen en rode peper. En de Sahara met de zoutzee en zandduinen. De hoogste bergen in dit land zijn de Chambi van 1544 meter en de Mrhilda van 1378 meter.

Bezienswaardigheden in Tunesië

Een heerlijke plek om bij te komen is Parc du Belvédère in Tunis. In het museum Musée National de Carthage in Carthago kan men vondsten van opgravingen bewonderen van meer dan een eeuw oud. Dagelijkse fruit-, groenten-, vis- en vleesmarkten worden gehouden op het centrale plein van Hammamet. Parfummakersmarkt, stoffenmarkt en de zijdemarkt vind je in Jemaa ex Zitouna waar deze markten worden gehouden in een medina. In Tunis staat de grootste en best onderhouden medina van het land. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een plaats die bekend staat om zijn aardewerk, steenbewerking en siersmeedwerk is de plaats Nabeul. Het spirituele en religieuze centrum van Tunesië is Kairouan. De meeste winkels in Tunesië zijn te vinden in Hammamet, Sousse en Monastir. Een bezoek aan de hammam is een unieke ervaring. Zo heeft elke stad een eigen hammam/Turks bad, want de meeste Tunesiërs bezoeken de hammam eens per week.

Vervoer in Tunesië

In Tunesië zijn 9 internationale luchthavens de vinden; o.a. in Djerba, Tunis, Monastir, Tozeur, Tabarka en Sfax. Een vlucht vanuit Amsterdam naar Tunis of Monastir duurt ruim 2,5 uur. Ook is er de mogelijkheid om met de boot naar Tunesië te varen. Er vertrekt vanuit Marseille in Frankrijk een boot naar Tunis. Deze overtocht duurt ongeveer 24 uur. Het openbaar vervoer in Tunesië is goed. De bus is hier een goedkoop en populair vervoermiddel en er is een uitgebreid netwerk van buslijnen. Ook heeft Tunesië een goed spoorwegennet, ze zijn efficiënt maar wel langzaam. Wat ook erg handig is in de kleine en grote steden zijn de taxi's, deze zijn ook nog erg goedkoop. De kleur van de taxi's zijn hier altijd geel. Louage is een verzameltaxi die vertrekt wanneer alle plaatsen verkocht zijn. Als je zelf wilt dat hij vertrekt, kun je zelf ook de lege plaatsen 'kopen'. Als je er ervoor kiest om een auto te huren, kun je vaak handelen over de prijs.


Goedkope Lastminute Aanbiedingen in Tunesie

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!